Fava (6 Kişilik)
Malzemeler250 gr İç
Bakla
1 Küçük Havuç
2 Diş Sarımsak
1 Küçük Soğan
1 Kahve Fincanı
Zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1
Limon
Yemeğin Tarifi Baklayı yıkayıp bir tencereye alın.
Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip
tencereye ekleyin.
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup
kaynatın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir
kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam
edin.
Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın.
Doğranmış dereotunu ilave edin.
Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye
döküp soğumaya bırakın.
Favayı kare veya üçgen şekilde kesin. Üzerine limon
ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın.
[/b]