Patates Kroket (6 Kişilik)
Malzemeler3 Adet
Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı
Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi 3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1
tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük
küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
Patates
hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim.
Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da
galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını
kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi
için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.
[/b]