Semizotlu Cacık (4 Kişilik)
Malzemeler150 gr
Semizotu
2 Su Bardağı Nohut
3-4 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Kuru
Nane
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Su,
Tuz
Yemeğin Tarifi Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayalım.Sarmısakları
havanda döverek,yoğurda ekleyelim.Yoğurda çok az su ilave edelim.Koyu ayran
kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpalım.
Yıkanmış
semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasının üzerine koyup,keskin bir
bıçak yardımıyla yarım cm aralıklarla doğrayalım.İri İri doğradığımız semizotunu
ve tuzu,çırptığımız yoğurdun içine ilave edelim.
Hepsini karıştırdıktan sonra
kaselere dolduralım.Üzerine zeytinyağı gezdirelim.Kuru nane serptikten sonra
yemeklerin yanında servis yapalım.
[/b]