Kı$ GüNé$i
Kayıt tarihi : 12/12/07 Cinsiyet : Zodyak : Mesaj Sayısı : 2892 Yaş : 40 Nerden : Nefesimin yanında olduğum heryerden... Hobileri : ..Sevmek ve Onun tarafından seviLmek.. Lakap : bAşAk_VoLkAn Kişisel ileti : séVdan bir até$ oLdu béndé,,,gönLüm bir déLi co$tu sénLé... Ruh Hali : Takım :
| Konu: Kürdan kebabı... 11.02.09 23:56 | |
| KÜRDAN KEBABI
Malzemeler
yarım kilo köftelik kıyma beş adet patlıcan bir büyük soğan dört dilim bayat ekmek 1 yumurta karabiber , kimyon, tuz bir yemek kaşığı salça dört beş tane sivribiber köfte sayısına göre kürdan
YAPILIŞI
Öncelikle köfte hazırlanır..Bunun için soğan rendelenir bayat ekmekler suya konup yumuşatılır. Kıyma bir derin kaba alınır ve üzerine rendelenmiş soğanlar ilave edilir. Diğer yandan suya konan ekmeklerin suyu sıkılır ve kıymaya konur.Yumurta,karabiber, kimyon tuz da ilave edildikten sonra yoğrulur.Yuvarlak çok büyük olmayan köfteler yapılır. Bir yandan da patlıcanlar ince uzun şekilde doğranır ve tuzlu suya konur acılığı çıkması için..bir 10 dk suda tutulduktan sonra kurulanır ve kızartılır. Köftelerde çok az kızartıldıldıktan sonra patlıcanlardan iki tanesi artı şeklinde konur ve ortasına köfte yerleştirilerek patlıcanların ucu birleştirilir açılmaması için kürdan batırılır.Sivribiberlerde bir parmağın yarısı büyüklüğünde doğranır ve kürdanın üstünden köftelere geçirilir. Bütün patlıcan ve köfteler bitene kadar işleme devam edilir. Daha sonra köfteler borcama dizilir üzerine su ile sulandıırılmış salça gezdirilir. Bir çay bardağı daha su eklenerek fırına verilir. 180 derece fırında 20 dk daha pişirilir ve servis edilir | |
|
ayyüzlüm Aktif Üye
Kayıt tarihi : 03/05/08 Cinsiyet : Zodyak : Mesaj Sayısı : 612 Nerden : Uzaydan Hobileri : sadece ve sadece o Lakap : Ze...? Kişisel ileti : Ya aklımı ya seni kaçıracağım..ツ Ruh Hali : Takım :
| Konu: Geri: Kürdan kebabı... 12.02.09 0:14 | |
| Baya zahmetli gibi yarın deneyeceğim teşekkürler | |
|