YazYagmuru
Kayıt tarihi : 17/09/07 Cinsiyet : Zodyak : Mesaj Sayısı : 7272 Yaş : 40 Kişisel ileti : . . . Ruh Hali : Takım :
| Konu: Çiğ Köfte Nasıl Yapılır? 22.07.09 23:48 | |
| benim yazacağım tarifte domates salçası kullanılmıyor, et de iyice pişmesi için ilk önce yoğurulmaya başlanıyor. ama örneğin urfa'da domates salçası eklenip kıyma da bulgurdan sonra katılabiliyormuş. tarifteki önemli noktalar; kıymanın bulgurdan az veya eşit miktarda kullanılması (fazla olmamalı), soğanın ise kıymanın %30u kadar olması. miktarları bu dengeyi sağlayacak şekilde istediğiniz gibi arttırabilirsiniz. malzemeler:
1 kg kıyma 1kg bulgur 3 orta boy soğan birkaç sarımsak (bazı yörelerde sarımsak konulmuyormuş) 2 kaşık biber salçası 200gr pulbiber 1 paket köfte baharatı maydanoz bir kasede elinizi ıslatmak için limonlu su (isterseniz biraz sıvıyağ da koyabilirsiniz) hazırlanması:soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın. kıymanın iyice pişmesini sağlamak için soğan, sarımsak, salça ve pulbiber ile yoğurun. daha sonra bulguru ekleyip en az 30 dakika yoğurun. köfte baharatını ekleyin. sonlara doğru çok ince doğranmış maydanozu ekleyip 5-10 dakika daha yoğurun. yoğurma sırasında elinizi ara ara LimonLu Su iLe Islatın hazırlanan harçtan avucunuza bir miktar alıp elinizle sıkarak şekil verin. marul yaprakları ile servis yapın. -alıntıdır- | |
|