Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar (4 Kişilik)
Malzemeler225 gr lor
peyniri veya labne
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 küçük soğan, ince
doğranmış
100 gr mantar, doğranmış.
2 yumurta, çırpılmış
50 gr salam,
küp şeklinde kesilmiş
Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi
Tuz ve
karabiber
25 gr tereyağı, eritilmiş
Maydanoz, süslemek için
Yemeğin Tarifi Fırını 200 C ısıtın.
Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları
ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın.
Mantarları ekleyip 1- 2. dak. devamlı
karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten. alıp soğumaya
bırakın.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları
peyrnire azar azar ekleyerek yedirin.
Salam, soğan ve mantan peynir
karışımına ekleyin. Hint cevizini tuzu ve biberi katın.
Isıya dayanıklı 4
küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün.Karışımı eşit alarak bu kaplara
boşaltın.
Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar
pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın.
ALTERNATİF: Salamın yerine
karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz.
[/b]